Residentie Orkest Den Haag keert dit najaar terug op het podium van het Zuiderstrandtheater

Half maart, toen we in een ‘intelligente lockdown’ gingen, leerder Nederland het Residentie Orkest Den Haag kennen via hun thuis concerteren.

Ze keren dit najaar terug op het podium van het Zuiderstrandtheater met vier bijzondere concerten onder leiding van Antony Hermus, Richard Egarr en Andrew Grams.
Solisten in september en oktober zijn mezzosopraan Barbara Kozelj, sopraan Elizabeth Watts en
de topcellisten Jean-Guihen Queyras en Matt Haimovitz.


Vr 25 sep, 19.00 & 21.00 uur: DVORÁK 8

Voor zijn Achtste symfonie liet Dvořák zich inspireren door de rijke cultuur van het Boheemse land. Het werd een heerlijk ontspannen, warmbloedig werk waarin natuurgeluiden en volksmelodieën uitmonden in een feestelijke finale vol kleur. Op het programma staat verder Ottorino Respighi’s poëtische Il tramonto (de zonsondergang) met mezzosopraan Barbara Kozelj. Het orkest staat onder leiding van Antony Hermus.


Foto vlnr: Elizabeth Watts, Matt Haimovitz, Barbara Kozelj, Jean-Guihen Queyras

Za 17 okt, 19.00 & 21.00 uur: BEETHOVENS EGMONT

Na de zeer succesvolle première werd Beethovens Egmont maar mondjesmaat uitgevoerd. Bij het Residentie Orkest laat dirigent Richard Egarr nu zijn visie horen op de dramatische muziek die Beethoven schreef bij Goethes toneelstuk, het verhaal van de strijd van de Hollandse graaf Egmont tegen de Spanjaarden. Acteur Mark Rietman is de verteller en sopraan Elizabeth Watts, een van de mooiste lyrische stemmen van dit moment, maakt haar debuut.

 

Vr 23 okt, 19.00 & 21.00 uur: 75 JAAR VRIJHEID

Andrew Grams dirigeert het Residentie Orkest bij dit concert in samenwerking met Humanity House dat aansluit bij de viering van 75 jaar vrijheid. Ervaar wat muziek betekent voor vrijheid, solidariteit en medemenselijkheid. Op het programma staan Schumanns virtuoze Celloconcert met de Franse stercellist Jean-Guihen Queyras, de première van een nieuwe compositie van Karmit Fadael en Stravinsky’s Suite De Vuurvogel. Dit indrukwekkende meesterwerk, herzien in 1945, staat symbool voor het nieuwe leven na de donkere oorlogsperiode.

 

Zo 25 okt, 14.15 uur: MEET MATT HAIMOVITZ

Van concertzaal tot openluchtfestival en van Bach tot Jimi Hendrix. Waar of wat cellist Matt Haimovitz ook speelt, hij weet zijn publiek te inspireren en te raken. The New Yorker noemde hem een ‘opmerkelijk virtuoos’. Zijn debuut in Den Haag markeert de Amerikaan met een nieuw celloconcert van de Nederlandse componist Martijn Padding. Verder staan bij het concert olv Andrew Grams een nieuw werk van Karmit Fadael en Stravinsky’s Suite De vuurvogel op het programma.

 

 

 

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Twitter, YouTube

Naar het overzicht

Residentie Orkest Den Haag keert dit najaar terug op het podium van het Zuiderstrandtheater

Half maart, toen we in een ‘intelligente lockdown’ gingen, leerder Nederland het Residentie Orkest Den Haag kennen via hun thuis concerteren.... Lees meer »

Nieuw: Sonos Arc, de premium smart soundbar

Sonos introduceerde begin mei de Sonos Arc, de premium smart soundbar die meeslepend geluid van bioscoopkwaliteit naar huiskamers over de... Lees meer »

Muzikale sfeermaker uit de muur

Aangenaam voor het oog en het gehoor. Ongestoord kunnen genieten van jouw favoriete muziek in huis. Zonder een ander gezinslid te hinderen,... Lees meer »

Genieten van geluid

Binnenkort komt er een klant uit Israël langs bij Mark van Braam, eigenaar van AUDIO21. Hij is al twee dagen bezig de geluidsinstallatie... Lees meer »