Nederland steekt massaal de barbecue aan

Champagne voor Jord Althuizen! In 2010 begon oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness Jord Althuizen met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van barbecueën op echt vuur. En met succes, het resultaat is onder meer de vestiging van BBQ-restaurant Black Smoke in Antwerpen en Rotterdam,  The Rough Kitchen in Amsterdam en Burgers & Bites in de Haagse Foodhallen. Plus de BBQ-boekenserie Smokey Goodness, waarvan vandaag de 25e (!) druk verschijnt van het gelijknamige eerste deel.

Fantastisch dat de Amerikaanse manier van barbecueën zo geliefd in Nederland is geworden. De 25e druk laat zien dat we nog meer mensen meenemen in de wereld van koken op vuur“, aldus Jord Althuizen
Inmiddels zijn er meer dan 250.000 exemplaren van de Smokey-serie verkocht, die ook verkrijgbaar zijn in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Engeland en Amerika. Meerdere titels uit de serie werden uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Voor de boeken werkt pyro-culinair avonturier Jord met zijn vaste dreamteam, bestaande uit onder anderen Remko Kraaijeveld (fotografie) en Erik Rikkelman (vormgeving).

Met het onlangs verschenen boek Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites introduceert Jord zijn nieuwe boekenlijn, naast de eerder verschenen Smokey Goodness-boeken. Deze fonkelnieuwe serie heeft een handzamer formaat en is verkrijgbaar voor een scherpere prijs. Ook dit boek wist direct zijn weg te vinden in de Bestseller 60.

Voor komend najaar staat er wederom een nieuwe Smokey op de planning. Ditmaal met een feestelijk en vurig thema! Smokey Goodness BBQ Feast on Fire verschijnt op 13 oktober.

Naar het overzicht

Loyale klant kiest ook online voor de lokale boekhandel

In de eerste coronagolf zag boekensite Libris.nl, vertegenwoordiger van meer dan 180 zelfstandige boekhandels, het aantal bezorgbestellingen... Lees meer »

Nederland steekt massaal de barbecue aan

Champagne voor Jord Althuizen! In 2010 begon oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness Jord Althuizen... Lees meer »

Zal ík het anders doen?

Vrouwen beheren in veel gezinnen de geldpotjes. Het vakantiepotje, het potje voor als de wasmachine stuk gaat en zelfs een potje onvoorziene... Lees meer »

Signature, een limited edition culinair boek van Restaurant Aan de Poel

Het Amstelveense twee-Michelinsterren restaurant Aan de Poel bestaat in oktober 10 jaar. Ter ere van dit jubileum brengt Aan de Poel in... Lees meer »

Dé gids voor cultuurliefhebbers!

Nederland telt ruim 1000 musea, kastelen, oudheidskamers, dierentuinen en hortussen. Of je nou geïnteresseerd bent in kunst, natuur, archeologie... Lees meer »

Heel Holland Bakt brood

Vandaag verschijnt het langverwachte Heel Holland Bakt brood van Robèrt van Beckhoven. Robèrt is de enige Nederlander die zowel de titel... Lees meer »

Wintervogels: Aquarellen en observaties van Lars Jonsson

De koude wintermaanden zijn bij uitstek geschikt voor het uitgebreid observeren van vogels. Dat bewijst het nieuwe boek Wintervogels van... Lees meer »

Elsje Bruijnesteijn speurt naar vergeten groentes

Elsje Bruijnesteijn heeft haar werk gemaakt van het verzamelen van alles dat eetbaar is in Nederland, zoals wilde kruiden, noten en bessen... Lees meer »

Nieuw boek van Jan des Bouvrie

Als zoon van ouders met een interieurwinkel in Bussum wist Jan des Bouvrie (1942) al heel jong waar zijn hart lag: bij het ontwerpen van... Lees meer »

Net verschenen: De wereld volgens Gijp

In het voorjaar van 2016 gebeurde er iets uiterst ingrijpends in het doorgaans zo kalme bestaan van René van der Gijp, iets dat zijn leven... Lees meer »

Nederland steekt massaal de barbecue aan

Champagne voor Jord Althuizen! In 2010 begon oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness Jord Althuizen... Lees meer »

De buitenkeuken is here to stay.

WWOO is de oersterke betonnen buitenkeuken van Nederlandse bodem. Volgens ontwerper Piet-jan van den Kommer is de trend in Nederland zich... Lees meer »

Land Rover Defender Pralines

De Land Rover Defender is om van te smullen. Nu ook letterlijk: de Nederlandse chef-koks Sergio Herman en Jonnie Boer en hun Belgische collega's... Lees meer »

Elsje Bruijnesteijn speurt naar vergeten groentes

Elsje Bruijnesteijn heeft haar werk gemaakt van het verzamelen van alles dat eetbaar is in Nederland, zoals wilde kruiden, noten en bessen... Lees meer »

Vet- en suikervrije sauzen

Verantwoord en lekker eten was niet eerder zo makkelijk. Helemaal met het aanbreken van de zomer en het BBQ-seizoen. Onlangs lanceerde 2BSlim... Lees meer »