Toekomstgerichte visie

Het bruist op het terrein van interieurontwerper Piet-Jan van den Kommer in Stompetoren, bij Alkmaar. Gelijktijdig met zijn plannen om een groter, innovatief nieuw bedrijfspand te bouwenwil hij van zijn huidige terrein nóg meer een creatieve hub makenEen plek waar verschillende bedrijven gevestigd zijn die elkaar versterken.  

Veel glas. Hoge ruimtes. Alles open en op één verdieping. Piet-Jan van den Kommer beschrijft hoe het nieuwbouwpand er uit komt te zien, waar hij zijn designstudio en productiewerkplaats in de toekomst zal gaan vestigen. Want zijn bedrijf groeit, en met het oog op de toekomst is er meer ruimte nodig. ‘Het krijgt de uitstraling van een gave plantenkas, maar dan met een zinken dak.’ Enthousiast: ‘Net als in ons huidige gebouw gaan we hier onze eigen warmte produceren met op afval gestookte cv-ketels. Zonnepanelen op het dak maken dat we ook onze eigen energie kunnen opwekken. Helemaal energieneutraal worden, dat is mijn doel.’  

Plek vol inspiratie 
De interieurontwerper wil dat het een plek wordt die het welzijn van zijn werknemers bevordert. ‘Ik zie een mooie entree voor me, waarbij je via een loopbrug op een veranda afloopt. Dat zou een prachtige lunchruimte zijn’, zo neemt hij ons mee in zijn plannen. Een prettige werkomgeving draagt volgens de ontwerper in hoge mate bij aan een goed eindresultaat van de interieurprojecten. ‘We willen iets neerzetten dat niet alleen onszelf inspireert, maar ook de bezoekers. Zo hebben we net onze jaarlijks expo achter de rug, voor ons een uitgelezen moment om mensen te inspireren. Maar ook om te laten zien wat er zoal mogelijk is en om onze nieuwste innovaties en producten te showen. Ditmaal toonden we onder andere een nieuw bed en een loungebank. De volgende editie zal in mei plaatsvinden.’ 

Verder lezen?

Altijd en overal toegang tot onze beste artiken.

Start vandaag

Word Lourens Member

Bent u al Member?

Wachtwoord vergeten?

Geschreven op

Naar het overzicht

Stitching Stories: ‘Iedereen draagt een eigen verhaal uit’

Tijdens haar modeopleiding fietste Carmen Luijt (25) graag kriskras door Rotterdam. Ze genoot van het straatbeeld waarin verschillende culturen... Lees meer »

Hoeder van cultureel erfgoed

Gieten en plakken. Dat is kortgezegd hoe Oscar Paanen en zijn team authentieke plafonds in ere herstellen of herornamenteren. Maar het is... Lees meer »

Toekomstgerichte visie

Het bruist op het terrein van interieurontwerper Piet-Jan van den Kommer in Stompetoren, bij Alkmaar. Gelijktijdig met zijn plannen om een... Lees meer »

‘Al die ideeën willen eruit’

Ze maakt al zestig jaar radio, schrijft columns en heeft een eigen podcast. Radio-icoon Tineke de Nooij (80) denkt nog lang niet aan stoppen... Lees meer »

Vegan pioniers met een missie

Van eten tot cosmetica: vegan is hot. Steeds meer mensen kiezen voor plantaardige producten, merken Suzanne Smal van Biocare Online en Sanne... Lees meer »

Als iemand die je lief is dementie heeft

Dementie is een van de meest voorkomende ziektes in Nederland. Het is een ‘stille epidemie’, want gek genoeg praten mensen zelden over wat... Lees meer »

Businesscoach voor vrouwelijke ondernemers

Volg je intuïtie. Geloof in jezelf. Zet je passie om in zakelijk succes en je leven wordt mooier dan je ooit had durven dromen. Het zijn... Lees meer »

‘Ik eet elke dag van een gouden bord’

Contrabassist, dirigent en presentator Dominic Seldis – bekend van de tv-hit Maestro – zou dit jaar zijn vijftigste verjaardag groots vieren... Lees meer »

‘Ik hou van pure materialen’

Een goed interieur moet een bepaalde rust uitstralen en vooral heel leefbaar zijn. Dat is de visie van interieurontwerper Piet-Jan van den... Lees meer »

Net als in de film

Kunstdetective Arthur Brand vindt overal ter wereld gestolen kunst terug. Hij beweegt zich tussen maffiabazen en politiekorpsen en zit aan... Lees meer »