Het weekend dat alles anders is in Het Concertgebouw

In het weekend van 12 & 13 augustus is ‘alles anders’ in Het Koninklijk Concertgebouw. Dit geheel volgens het uitgangspunt van de zomerprogrammering, Robeco SummerNights: toegankelijke en veelzijdige concerten, veelal op vernieuwende wijze gebracht.

Op vrijdag 12 augustus gaat de Grote Zaal terug in de tijd. Stoelen maken plaats voor zitjes om zo een jaren ’20 Jazzclubsetting te creëren waar onder meer Fay Claassen een eerbetoon brengt aan Rita Reys. De volgende ochtend is de Grote Zaal voor even de grootste yogaschool van Nederland en vindt er een yogasessie plaats, muzikaal ondersteund door Iris Kroes. De stoelendans gaat door: ’s middags zit het publiek rondom het ensemble Camerata RCO dat samen met Hadewych Minis een muzikale reis door Europa maakt. En ’s avonds staat de piano van Lars Vogt in het midden van de Grote Zaal en in het donker opgesteld. Het publiek zit en ligt om hem heen. Zondagavond is de Grote Zaal weer in zijn gebruikelijke opstelling voor het concert met pianist Hannes Minnaar.

De 28ste editie van de Robeco SummerNights duurt nog tot en met 31 augustus. Vrijwel dagelijks zijn er concerten in allerlei muziekgenres. Met een forse kaartverkoop en hoge bezettingsgraad verlopen de Robeco SummerNights van dit jaar tot nu toe voorspoedig.

Over de Robeco SummerNights
De Robeco SummerNights komen voort uit een unieke samenwerking tussen Robeco en Het Concertgebouw. Allebei kennen we een rijke geschiedenis vol vernieuwing met passie voor kwaliteit en oog voor onze basis. Ieder op zijn eigen terrein. Met de Robeco SummerNights willen we muzikale traditie op innovatieve wijze voor iedereen toegankelijk maken. Met een programmering van klassiek tot modern, van akoestisch tot elektrisch zijn de Robeco SummerNights al bijna 30 jaar een van de best bezochte festivals van Nederland. Robeco is trotse sponsor van de Robeco SummerNights.

www.robecosummernights.nl - www.facebook.com/Concertgebouw

Naar het overzicht

De leukste uitjes met kids in Nederland

Heb jij de zomer al in je bol? De komende maanden zijn perfect voor leuke uitjes met het hele gezin. Of het nu een tropische of juist een... Lees meer »

Quality time met Daan Schuurmans

Donderdag 5 oktober organiseren AVROTROS en TivoliVredenburg in Utrecht de eerste editie van Out of the Blue, een vriendenavond met (h)eerlijk... Lees meer »

Sinatra & Friends on tour in Nederland

"Welcome back Frank" schrijft Carole Clark op de Facebook site van Stephen Triffitt. En zij is niet de enige. "He really does sound exactly... Lees meer »

'Theater veel enger dan tv'

Als puber leefde hij in een hel totdat hij ontdekte dat hij piano kon spelen. Hij studeerde cum laude af aan het conservatorium en Paul... Lees meer »

Het weekend dat alles anders is in Het Concertgebouw

In het weekend van 12 & 13 augustus is ‘alles anders’ in Het Koninklijk Concertgebouw. Dit geheel volgens het uitgangspunt van de zomerprogrammering,... Lees meer »

Dansen voor middernacht?

Wil jij wel graag uitgaan, dansen en drinken, maar heb je geen zin, tijd of energie om te wachten tot het donker is? Of je halve zaterdag... Lees meer »