Nederland steekt massaal de barbecue aan

Champagne voor Jord Althuizen! In 2010 begon oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness Jord Althuizen met zijn missie om Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van barbecueën op echt vuur. En met succes, het resultaat is onder meer de vestiging van BBQ-restaurant Black Smoke in Antwerpen en Rotterdam,  The Rough Kitchen in Amsterdam en Burgers & Bites in de Haagse Foodhallen. Plus de BBQ-boekenserie Smokey Goodness, waarvan vandaag de 25e (!) druk verschijnt van het gelijknamige eerste deel.

Fantastisch dat de Amerikaanse manier van barbecueën zo geliefd in Nederland is geworden. De 25e druk laat zien dat we nog meer mensen meenemen in de wereld van koken op vuur“, aldus Jord Althuizen
Inmiddels zijn er meer dan 250.000 exemplaren van de Smokey-serie verkocht, die ook verkrijgbaar zijn in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Engeland en Amerika. Meerdere titels uit de serie werden uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Voor de boeken werkt pyro-culinair avonturier Jord met zijn vaste dreamteam, bestaande uit onder anderen Remko Kraaijeveld (fotografie) en Erik Rikkelman (vormgeving).

Met het onlangs verschenen boek Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites introduceert Jord zijn nieuwe boekenlijn, naast de eerder verschenen Smokey Goodness-boeken. Deze fonkelnieuwe serie heeft een handzamer formaat en is verkrijgbaar voor een scherpere prijs. Ook dit boek wist direct zijn weg te vinden in de Bestseller 60.

Voor komend najaar staat er wederom een nieuwe Smokey op de planning. Ditmaal met een feestelijk en vurig thema! Smokey Goodness BBQ Feast on Fire verschijnt op 13 oktober.

Naar het overzicht

Nederland steekt massaal de barbecue aan

Champagne voor Jord Althuizen! In 2010 begon oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness Jord Althuizen... Lees meer »

Land Rover Defender Pralines

De Land Rover Defender is om van te smullen. Nu ook letterlijk: de Nederlandse chef-koks Sergio Herman en Jonnie Boer en hun Belgische collega's... Lees meer »

Elsje Bruijnesteijn speurt naar vergeten groentes

Elsje Bruijnesteijn heeft haar werk gemaakt van het verzamelen van alles dat eetbaar is in Nederland, zoals wilde kruiden, noten en bessen... Lees meer »

Nederlands wijnmerk Black & Bianco introduceert nieuwe selectie wijnen

Black & Bianco brengt sinds drie jaar een assortiment aan wijnproducten uit zowel Frankrijk als Italië in een speciaal daarvoor ontworpen... Lees meer »

Vet- en suikervrije sauzen

Verantwoord en lekker eten was niet eerder zo makkelijk. Helemaal met het aanbreken van de zomer en het BBQ-seizoen. Onlangs lanceerde 2BSlim... Lees meer »

Lekker koud water

Water is een gezonde dorstlesser en gelukkig in Nederland overal uit de kraan te drinken. Maar het oog wil ook wat. In de waterkaraffen... Lees meer »

Exota on the rocks

IJskoude Exota geeft je dat instant zomer gevoel. Het openen van de beugelfles geeft het unieke ‘plop’ geluid en zorgt voor een extra verfrissend... Lees meer »

Sprankelend Rood

Fruitteler heeft een primeur: een Hollandse cider van een bijzondere appel, geteeld op de vruchtbare gronden in de Kromme Rijnstreek. Deze... Lees meer »

Foodplaza langs de snelweg

Een tankshop die samenwerkt met een luxe restaurant. Dat gebeurt in het vernieuwde Avia-tankstation langs snelweg A1 bij Deurningen. Niek... Lees meer »