Duurzaam beleggen

Duurzaamheid is verantwoordelijkheid nemen. Hoe wil je dat de wereld er uitziet? Beleggers spelen hierin een belangrijke rol omdat kapitaal stuurt.

DoubleDividend is in 2011 gestart als onafhankelijke specialist in actief beleggen met een duidelijke missie: het verbinden van financieel en maatschappelijk rendement. Er wordt bij de beleggingen een balans gezocht tussen risico, rendement en impact. De focus op uitsluitend winstmaximalisatie en aandeelhouderswaarde heeft geleid, en leidt nog steeds, tot ongewenste uitkomsten en gelukkig wordt deze mening nu breder gedragen.

Invloed uitoefenen

Als belegger kun je gericht invloed uitoefenen door kapitaal te verschaffen aan ondernemingen die een maatschappelijke visie uitdragen waar je achter kunt staan. Duurzaamheid is overigens geen beleggingsstrategie, maar onderdeel van de beleggingsanalyse. Daarom selecteren wij ondernemingen met een sterk bedrijfsmodel, een goed track record en een gezonde balans. Dat past ook in een duurzame visie, gericht op de lange termijn. Wij sluiten heel weinig sectoren op voorhand uit in onze duurzaamheidsstrategie aangezien wij gekozen hebben voor integratie van de duurzaamheidsanalyse in het beleggingsproces. 

Bestaansrecht op lange termijn

Een consequentie van het beleggingsproces is wel dat bepaalde sectoren thans in het geheel niet in onze beleggingsportefeuille zitten, zoals bijvoorbeeld olie- en gasbedrijven, luchtvaart, grondstoffen etc. De impact van deze sectoren is op dit moment per saldo negatief op één of meerdere van onze benoemde uitdagingen: klimaat, ecosystemen en welzijn. De balans tussen risico, rendement en impact heeft tot gevolg dat juist beleggingen worden gedaan in bepaalde sectoren die de komende jaren kunnen profiteren van trendmatige groei en een ‘purpose’ oftewel een positieve bijdrage en daarmee op lange termijn bestaansrecht hebben. Hoofdthema’s in de beleggingsportefeuille zijn dan ook: digitalisering, innovatie, gezondheidszorg en de energietransitie. 

Transparante keuzes

Belangrijk is het om transparant te zijn over je keuzes. Elke aan- en verkoop wordt dan ook verantwoord in het maandbericht. Wilt u meer weten over DoubleDividend, de mensen erachter en haar uitgesproken beleggingsfilosofie? Wij voeren graag het gesprek met u.

HERENGRACHT 320 • AMSTERDAM
T 020 520 7660 • WWW.DOUBLEDIVIDEND.NL

Geschreven op

Naar het overzicht

Duurzaam beleggen

Niet elke belegger heeft dezelfde beleggingsdoelstelling. Veel beleggers kiezen voor winstmaximalisatie en zijn uitsluitend geïnteresseerd... Lees meer »

Duurzaam beleggen

Duurzaamheid is verantwoordelijkheid nemen. Hoe wil je dat de wereld er uitziet? Beleggers spelen hierin een belangrijke rol omdat kapitaal... Lees meer »

Vastgoed is vast goed. Of toch niet? 

Vastgoed is hot. Of het nu gaat om het kopen of verkopen van een woning, een bedrijfspand, een beleggingspand of meer speculatief onroerend... Lees meer »

Samen (t)huis

In onze notarispraktijk zien we het vaak: ongetrouwde partners kopen samen een huis, maar vinden de juridische en fiscale gevolgen vaak... Lees meer »

ING Huis Groningen: Een innovatieve ontmoetingsplek

Het ING Huis aan het Hereplein in Groningen voelt als een huiskamer: nergens balies, wél een koffiecorner, een digibar en een uitnodigende... Lees meer »

Gastvrije ontmoetingsplek: ING Huis Almelo en Deventer

Het ING Huis in Almelo en Deventer voelt als een huiskamer: nergens balies, wél een koffiecorner, een digihuisje en een uitnodigende zithoek.... Lees meer »

Een vertrouwenspersoon, uw voordeel

Een goed levenstestament of algemene volmacht heeft allerlei voordelen. Hieronder zet Amson & Kolhoff Notarissen te Amstelveen een aantal... Lees meer »

Als belegger word je vanzelf bescheiden’

Met haar transparante en onafhankelijke manier van werken is Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer al jaren onderscheidend in de... Lees meer »

'Als belegger word je vanzelf bescheiden'

Met haar transparante en onafhankelijke manier van werken is Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer al jaren onderscheidend in de... Lees meer »