De zaken goed geregeld

Zaken goed regelen is een kunst. Zaken goed op papier zetten ook. Als je een samenwerkingsovereenkomst aan gaat is het belangrijkste om goed te regelen hoe je met elkaar om gaat als de samenwerking eindigt.

Ton van der Baan - Tanger Advocaten

Internet staat vol samenwerkingsovereenkomsten waarin staat dat degene die opzegt zijn aandeel moet verkopen aan de ander. Maar wat als de samenwerking eindigt, omdat de ander niet goed presteert? En als je besluit om een medewerker aandelen te geven in de zaak, is vooral van belang dat je afspreekt dat die aandelen ingeleverd moeten worden zodra de ander vertrekt. Logisch, maar het is vaak niet geregeld. Zo ook de holdingvennootschap die geld uitleent aan de werkmaatschappij.
In de samenwerkingsovereenkomst moet staan dat op eerste verzoek zekerheden moeten worden verstrekt, net als een bank dat doet. Maar al te vaak is dat niet geregeld, met als gevolg dat áls het mis gaat, de grootste geldschieter vaak achteraan in de rij staat.

Zaken goed regelen is wat Tanger Advocaten doet. Niet met contracten van tientallen bladzijden vol lastig leesbare artikelen, maar met korte, heldere overeenkomsten waarin de essentie uitstekend is geregeld.

Zaken goed regelen, doen we niet alleen vooraf, met goede adviezen en contracten, maar ook als het er op aan komt. Op dit moment zijn er vrij veel reorganisaties. Het lukt vrijwel altijd om de reorganisatie te regelen met vaststellingsovereenkomsten, zonder UWV-ontslagprocedure. Met het juiste advies, een juiste uitleg en een adequaat voorstel is de reorganisatie doorgaans binnen een maand geregeld. Dat scheelt tijd, dat scheelt kosten en dat scheelt onzekerheid. En wanneer samenwerkingspartners een verschil van mening hebben, lukt het doorgaans om de oplossing te vinden via onderhandeling, via mediation of door arbitrage. Dat is veel sneller dan via de rechter. Ook zó zorgen wij ervoor dat een probleem zo snel mogelijk wordt geregeld.

Is Tanger Advocaten uniek? Advocatenkantoren zijn er genoeg. Maar een advocatenkantoor met 22 specialisten op alle grote rechtsgebieden, is zeldzaam. Advocaten die de taal van de ondernemer spreken, die snappen dat het snel en goed moet en die dat ook zo regelen, dié vindt u bij Tanger Advocaten.

Probeer ons eens. Met vestigingen in Haarlem, Alkmaar en Velsen zijn wij altijd vertrouwd in de buurt.

BEL OF APP TON VAN DER BAAN OP 06-54636783

OF MAIL AAN A.VAN.DER.BAAN@TANGER.NL.

WWW.TANGER.NL

 

Fotografie: Neeke Wassenbergh

Geschreven op

Naar het overzicht

Een vertrouwenspersoon, uw voordeel

Een goed levenstestament of algemene volmacht heeft allerlei voordelen. Hieronder zet Amson & Kolhoff Notarissen te Amstelveen een aantal... Lees meer »

Saneren zonder schaamte

Het saneren van schulden is geen leuk onderwerp. Hoort het wel in een positief blad als Lourens? Jazeker! Natuurlijk loopt niemand graag... Lees meer »

Zomer, zee en zand

Zomer, zee en zand. Dat is waar de nieuwe zomercollectie herenkleding aan doet denken. De trend is helder: lichte zandkleuren in combinatie... Lees meer »

Samengesteld gezin? Juridisch gezien geen appeltje-eitje!

Binnen de estate planningspraktijk van Amson & Kolhoff Notarissen te Amstelveen, zien wij de laatste jaren een aanzienlijke toename van... Lees meer »

It’s all about details

De donkere kleuren deze winter zijn rustig, vol textuur en gemaakt van comfortabel materiaal. De look is meer casual met (col)trui; een... Lees meer »

De zaken goed geregeld

Zaken goed regelen is een kunst. Zaken goed op papier zetten ook. Als je een samenwerkingsovereenkomst aan gaat is het belangrijkste om... Lees meer »

Goede balans

Sinds de bodem van maart 2009 zijn we al weer meer dan tien jaar getuige van een enorme rally op de aandelenmarkten al lijkt de motor de... Lees meer »

'Als belegger word je vanzelf bescheiden'

Met haar transparante en onafhankelijke manier van werken is Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer al jaren onderscheidend in de... Lees meer »

Mind the gap

‘Amerika is duur’ is een veelgehoorde kreet op de beurs. Ieder jaar rollen analisten weer over elkaar heen om te benadrukken dat beleggers... Lees meer »