Net verschenen: De wereld volgens Gijp

In het voorjaar van 2016 gebeurde er iets uiterst ingrijpends in het doorgaans zo kalme bestaan van René van der Gijp, iets dat zijn leven van de ene op de andere dag volledig op z'n kop zette. Niet voor het eerst verbleef bestseller-auteur Michel van Egmond juist gedurende deze periode in zijn directe nabijheid.

Het resultaat is het langverwachte en indringende vervolg op GIJP, het megasucces uit 2012: De Wereld volgens Gijp, een boek om te lachen en te huilen tegelijk. De Wereld volgens Gijp laat de lezer kennismaken met het oude en het nieuwe leven van het media-fenomeen, in een hartveroverend en bij vlagen excentriek relaas over de dood, over de liefde tussen vader en zoon, over humor als er eigenlijk niets te lachen valt, over verlies en schuldgevoel, maar bovenal over de kracht van voetbal als bron van troost. Met belangrijke bijrollen voor onder anderen Ruud Gullit, Dick Advocaat, Jan Boskamp, Rob Jansen, Maarten Spanjer en Mario Been.

De pers over Michel van Egmond:
'Wat Van Egmond ziet, ziet bijna niemand.'- De Volkskrant
'Een begenadigd observator met een even droge als verfijnde stijl.'- Trouw
'De redding van de boekhandel.' - Het Parool
'Man met een gouden pennetje' - Algemeen Dagblad
'Begenadigd schrijftalent'- De Telegraaf


Michel van Egmond (1968) is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland. Hij produceerde met de boeken GIJP, KIEFT en Topshow drie bestsellers op rij. Van Egmond won met zijn werk de Nico Scheepmaker-beker voor beste sportboek van het jaar en is de enige Nederlandse schrijver die er in slaagde om tweemaal achter elkaar de prestigieuze NS Publieksprijs te winnen.

De Wereld volgens GIJP | € 19,99 | ISBN 9789048834150

Naar het overzicht