Uw makelaar op het water

International Yacht Broker René Smits heeft circa 130 verschillende schepen in bemiddeling. Dit spectaculaire aanbod is te vinden op de website zijn jachtmakelaardij en te bezichtigen op afspraak.

Smits Jachtmakelaardij in Linschoten is ontstaan vanuit een grote passie voor de watersport en dan vooral het varen van een mooie sloep of een luxe jacht. Genieten van de omgeving, de natuur en de rust op het water. “Als financieel adviseur heb ik na 20 jaar het roer omgegooid en inmiddels ben ik vijf jaar succesvol jachtmakelaar en reis ik nu de hele wereld over. De aanvragen kwamen eerder vooral uit Nederland en op dit momtent wordt het steeds meer internationaal. Er komen aanvragen uit Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika en natuurlijk ook uit Europa.” 

Proefvaart op zee

Op dit moment treedt René Smits op als verkoopmakelaar voor een Russische eigenaar van een groot snelvarend jacht. Samen met een Fins echtpaar reisde hij onlangs af naar Sint Petersburg om een bezichtiging te doen op een Russisch schip. “Vooraf moest er een visum geregeld worden en naast de vliegtickets en een hotel werd er ook een proefvaart ingepland met het betreffende schip. Na de bezichtiging gingen we het vaargedrag ervaren op de Oost Zee. Het Finse echtpaar is erg enthousiast en nu zijn de onderhandelingen in volle gang. Het proces kan binnen een dag beklonken zijn maar er kunnen ook maanden overheen gaan, het gaat dan wel over een het gaat dan wel over een jacht uit de hogere prijsklasse. ''Er zijn van dit kaliber vijf schepen te koop in de wereld, de combinatie van bouwjaar, motoren en specifieke opties kunnen evenals de prijs doorslaggevend zijn.”

Superjacht

“Sinds anderhalf jaar zijn alle remmen los en de aanvragen blijven maar komen. Smits Jachtmakelaardij heeft nu ook een superjacht van 32 meter in bemiddeling. Het is het voormalige jacht van de familie Onassis. Op dit jacht zijn magistrale werelddeals gesloten door de wereldberoemde scheepsmagnaat. “Ook is het schip van Maria Callas bij ons in bemiddeling. De eerste geïnteresseerden hebben zich al gemeld. Ik merk in mijn klantenkring dat de koopbereidheid sinds de zomer van 2015 erg is toegenomen en de klant geld wil uitgeven voor zijn of haar droom op het water. Stap samen met René Smits, de makelaar op het water, in de wereld van prachtige sloepen en luxe jachten. 

Oostwijk 40 | Linschoten |  06-22239207                                                                           
smits jachtmakelaarswww.smitsjachtmakelaardij.nl

Naar het overzicht